مزه شیرین نخستین طعمی است که انسان از بدو تولد آن را تجربه میکند و مصرف شیرینی سبب تحریک ترشح هورمونهایی مثل «دوپامین» و «سروتونین» میشود که استرس را از ما دور میکند و حس آرامش را در ما القا میکند. 🥰 این مکانیسم طبیعی باعث شده تا انسان به طور غریزی به سمت شیرینی جذب شود.
ولع به شیرینی دلایل متعددی دارد؛ بنابراین نخستین قدم در کنترل این ولع، یافتن علت آن است. اختلال در سیستم ناقلان عصبی و تجربه کردن شرایطی مثل اضطراب و افسردگی باعث میشود ما مدام به خوردن شیرینی ولع پیدا کنیم. 😔 علاوه بر این، نداشتن 😴 خواب منظم و کافی باعث اختلال در سیستم شبانه روزی بدن و تغییر در دریافت و کیفیت و نوع مواد غذایی مصرفی می شود.
همچنین افرادی که مواجهه زیاد با 💡 نور در شب دارند یا در ⏰ نوبت کاری شب مشغول هستند، بیشتر به این ولع دچار میشوند. دریافت ناکافی مواد 🥩 پروتئینی در رژیم غذایی، دریافت ناکافی 💧 آب، کمبود سطح 🧪 منیزیم از علل دیگر ولع به شیرینی است.